Slovenia: Cele 5 atractii pe care trebuie sa le vizitezi

Cu un teritoriu de marimea a trei judete din Romania si o populatie cat a capitalei noastre, Slovenia are cateva atractii turistice impresionante si nu ar trebui sa le ratezi. Iata ce ar trebui sa vezi daca ajungi aici!

Lacul Bled

Situat la poalele Alpilor Iulieni, lacul Bled este inconjurat de un peisaj magnific, fiind considerat pe buna dreptate unul dintre cele mai frumoase lacuri din Europa si chiar din lume! Frumusetea locului este data si de micuta insula pe care se afla Biserica Adormirea Maicii Domnului ce dateaza inca din 1565.

Castelul Bled

Un alt obiectiv turistic emblematic al statiunii Bled il reprezinta castelul cu acelasi nume, cel mai vechi din Slovenia, Castelul Bled. Asezat pe marginea unei stanci abrupte, chiar deasupra lacului Bled, castelul a fost pentru prima oara mentionat in scris in 1011 cand imparatul german Henric al II-lea l-a donat Episcopului din Brixen. Se pare ca la acea data pe terenul ocupat astazi de castel se afla doar un turn in stil romanic inconjurat de un zid de protectie. Turnuri aditionale au fost construite ulterior si sistemul de fortificatii a fost perfectionat in Evul Mediu tarziu.

Slovenia, Castelul Bled

Pestera Postojna

Slovenia este renumita printre altele și prin relieful carstic. Aici exista in jur de 10.000 de pesteri. Cea mai cunoscuta (datorita amenajarii speciale) este Pestera Postojna. Formata in calcarul aparut in apa marii acum 70 de milioane de ani, pestera cuprinde 21 de km de pasaje si galerii dispuse pe trei niveluri, dintre care vizitatorul de rand poate parcurge 5km pe nivelul fosil. De 140 de ani, Postojna este singura pestera din lume in care accesul se face cu trenuletul (3.7 km). Totul a pornit de la vizita din 1857 a familiei regale de atunci, a lui Ferdinand I, pentru care s-au confectionat scaune speciale care sa le faciliteze transportul in grota.


Castelul Predjama

Cel mai mare castel construit in pestera se gaseste tot in Slovenia, in Predjama, la 9km de Postojna. Sculptat intr-o stanca arcuita, la 123 de metri inaltime, mentionat istoric pentru intaia oara in 1274, Predjamski grad (traducere: castelul din fata pesterii) este cu siguranta una dintre cele mai pitoresti si romantice imagini pe care am vazut-o, judecand dupa stilul renascentist al constructiei si dupa legendele legate de numele celui mai popular dintre locuitorii sai.

Slovenia, Castelul Predjama, Postojna
Ljubljana – centrul istoric

Un oras european de dimensiuni medii, renumit pentru centrul sau istoric impanzit de monumente istorice, arhitecturale si culturale. Vei descoperi aici numeroase biserici, muzee, galerii si castele, toate construite in stilurile vechi arhitecturale gotic si baroc.

Raluca Hurmuzache

Fondator aaluR.ro Lifestyle Magazine

A coeur vaillant rien d'impossible. www.aalur.ro

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recent pins
See detail photos fr
Rihanna shows her Fe
Rihanna shows her Fe
View the complete Ch
See detail photos fr
View the complete Sa
View the complete Sa
View the complete An
View the complete An
View the complete Is
View the complete Lo
View the complete Of

Follow us on Facebook
Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi saptamanal noutatile aaluR.ro Lifestyle Magazine prin Email.

You have Successfully Subscribed!