Despre ghimbir si cum il putem folosi pentru a profita de efectele sale benefice

Ghimbirul este apreciat inca de acum doua milenii pentru beneficiile sale importante pentru sanatate, in special in mentinerea functionalitatii digestive. Acesta face parte din familia Zingiberaceae, impreuna cu cardamomul, curcuma si galangalul si este de obicei produs in India, Jamaica, Fiji, Indonezia și Australia. Tulpina subterana poate fi utilizata in stare proaspata, sub forma de pulbere, uscata sau sub forma de ulei sau suc.
Aromata intens si revigoranta, radacina de ghimbir nu este doar un condiment potrivit preparatelor din bucataria asiatica, ci un adevarat izvor de substante cu efect terapeutic. Iata ce alte efecte are planta minune:

  • diuretic: elimina excesul de apa;
  • antibacterian: distruge microorganismele patogene;
  • anti-inflamator: reduce inflamatia și durerea cauzata de artrita;
  • amelioreaza tulburaile digestive (functioneaza precum un calmant pentru durerile abdominale, elimina gazele intestinale, regleaza pofta de mancare);
  • stimuleaza producția de acid gastric;
  • imbunatațește digestia proteinelor;
  • accelereaza metabolismul si arderea tesutului adipos;
  • stimuleaza hormonii tiroidieni;
  • curata organismul de toxine: alcool, produse alimentare, chimice;
  • ajuta la tratarea tulburarilor respiratorii (ghimbirul contribuie la eliminarea mucozitatilor depuse la nivelul plamanilor, ameliorandchiar simptomele astmului);
  • are calitatea de preveni raul de mare, ametelile, vertijurile si greturile, indiferent daca aceste simptome sunt declansate de cauza fiziologice sau psihologice;
  • revitalizeaza foliculii si firele de par.

 

Asadar, ghimbirul este un aliment-medicament cu proprietati uimitoare pentru sanatate, iar tu il poti folosi acasa in nenumarate feluri. Iata cateva dintre ele:

Ceai de ghimbir

Infuzia de ghimbir reduce aciditatea Ingwerteegastrica, dar actioneaza si ca sedativ in perioadele de stres prelungit. Ia o cana cu apa fiarta, adauga o jumatate de lingurita de ghimbir ras, o lingura de zeama de lamaie si o lingurita de miere de tei sau poliflora. Infuzia se bea o data pe zi, la pranz sau seara inainte de culcare.

Adauga ghimbir in supa

Alege sa presari ghimbir proaspat ras peste o supa crema, inainte de a o servi. Cu siguranta ii va da o aroma speciala.

Ghimbir la peste sau miel

Poti sa diminuezi gustul carnii de miel sau de peste cu autorul ghimbirului proaspat. Il adaugi in amestecul de condimente si lasi carnea la fezandat timp de cateva ore. Acesta fragezeste carnea si ii da o aroma unica. De asemenea, mancarurile asezonate cu ghimbir sunt mai usoare, deoarece ajuta la secretia enzimelor gastrice si la reechilibrarea proceselor digestive.

Ghimbir in deserturi

Pentru o aroma inedita, adauga ghimbir in placinta cu dovleac. Va avea o aroma inedita!

Tu cum folosesti ghimbirul? 

Valentina Iancu

Instructor fitness, Bikini Fitness Model

Promoting a healthy lifestyle !

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recent pins
See detail photos fr
Rihanna shows her Fe
Rihanna shows her Fe
View the complete Ch
See detail photos fr
View the complete Sa
View the complete Sa
View the complete An
View the complete An
View the complete Is
View the complete Lo
View the complete Of

Follow us on Facebook
Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi saptamanal noutatile aaluR.ro Lifestyle Magazine prin Email.

You have Successfully Subscribed!