Sapte destinatii pe care ar trebui sa le vizitezi inainte sa dispara complet de pe fata Pamantului

Locuri si monumente care au rezistat de-a lungul secolelor risca sa dispara in urmatorii ani din cauza unor factori precum schimbarile climatice, dezvoltarea economica sau nevoia de a gasi resurse noi.

Iata o lista cu 7 destinatii renumite pe care ar trebui sa le vizitezi inainte sa dispara complet de pe fata Pamantului!

 

Orasul Venetia

Din cauza ridicarii nivelului marii, numeroase orase sunt in pericol. Printre acestea se numara si celebrul oras Venetia. Nu se stie exact cand anume acesta va fi inghitit de ape, dar specialistii estimeaza ca acest lucru s-ar putea intampla in urmatorii 50 de ani.

 

venetia-3

 

Taj Mahal

Taj Mahalul este cel mai reprezentativ monument al Indiei. In fiecare an, mausoleul de marmura alba atrage peste 3 milioane de turisti, dar poluarea excesiva, ploile acide, precum si deteriorarea constructiei, pun acum in pericol monumentul. Din cauza acestor motive, oficialii iau in considerare chiar inchiderea cladirii, lasand monumentul vizibil doar de la distanta.

 

 

Parcul National Glacier

Parcul Național Glacier din Montana, SUA, isi va pierde ghetarii pana in 2030 daca incalzirea globala continua in același ritm. Din cei aproximativ 150 de ghetari existenti in zona, in 1850, in prezent au mai ramas doar 25 dintre ei, iar cercetatorii sustin ca si acestia vor disparea in aproximativ 15 ani.

 

glacier-national-park

 

Marea Bariera de Corali

Din cauza poluarii si a schimbarilor climatice, in mai putin de 40 de ani, intreaga structura ar putea disparea complet. Acum, Marea Bariera de Corali este cel mai mare sistem de recif de corali din lume: se intinde de-a lungul a 2600 de km si acopera o suprafata de peste 344 000 de km².

 

grand-barrier-reef

 

 

Muntele Kilimanjaro

Bineinteles, nu este vorba despre intregul munte, ci doar de calota de zapada care ii acopera varful (5 895m). Acum, frumoasele varfuri vulcanice acoperite de zapada, pot fi vazute chiar din Kenya sau Tanzania, dar potrivit oamenilor de stiinta, aproximativ 80% din mantia de gheata a disparut deja, iar restul ar putea disparea in urmatoarele decenii din cauza schimbarilor climatice.

 

kilimanjaro

 

Maldive

Schimbarile climatice ameninta sa stearga de pe harta acest loc paradisiac. Exoticul arhipelag al Maldivelor se compune din 1.200 de insule de coral care se afla la doar un metru deasupra nivelului marii. Potrivit ONU, arhipelagul nu va mai putea fi locuit in anul 2100.

 

maldive-2

 

Marea Moarta

Aflata la 450 de metri sub nivelul marii, Marea Moarta este cel mai jos punct de pe Pamant. In plus, apa este atat de sarata incat oamenii plutesc la suprafata fara nicio problema. Din 1930 si pana in prezent, Marea Moarta s-a evaporat intr-un ritm rapid, iar jumatate din suprafata ei a disparut deja. In prezent, marea scade cu aproape un metru in fiecare an.

 

the-dead-sea

 

 

Raluca Hurmuzache

Fondator aaluR.ro Lifestyle Magazine

A coeur vaillant rien d'impossible. www.aalur.ro

No Comments Yet

Comments are closed

Recent pins
See detail photos fr
Rihanna shows her Fe
Rihanna shows her Fe
View the complete Ch
See detail photos fr
View the complete Sa
View the complete Sa
View the complete An
View the complete An
View the complete Is
View the complete Lo
View the complete Of

Follow us on Facebook
Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi saptamanal noutatile aaluR.ro Lifestyle Magazine prin Email.

You have Successfully Subscribed!