Florenta-cele mai importante obiective turistice

Florenta este unul dintre cele mai romantice si frumoase orase din lume, iar daca inca nu ai ajuns acolo, te sfatuiesc sa incepi chiar acum sa te gandesti cand o vei face!

Capitala provinciei cu acelasi nume, Florenta este situata in regiunea Toscana, in centrul Italiei. Orasul este renumit in toata lumea pentru o arhitectura impresionanta, cu cladiri imbracate in elementele arhitectonice gotice si renascentiste. Pentru cei ce iubesc cultura, Florenta va ramane cu siguranta un oras de suflet.

Iata care sunt obiectivele turistice pe care nu trebuie sa le ratezi daca ajungi aici:

Santa Maria del Fiore

Orasul este mai mult dominat de turnurile palatelor si bisericilor care ii dau un farmec aparte. Cel mai impunator ramane insa uriasul Dom al catedralei Santa Maria del Fiore.

A doua catedrala ca marime din Italia, dupa Basilica di San Pietro din Vatican, este unica in lume atat datorita detaliilor elaborate, dar si a materialelor folosite, ea fiind finisata cu marmura policroma. Constructia acesteia a inceput in 1296 si s-a finalizat in 1436, iar atunci catedrala proiectata de Arnolfo di Cambio se dorea a fi cea mai mare biserica romano-catolica din lume.

santa-maria-del-fiore-2

Ponte Vecchio

Podul medieval, numit Ponte Vecchio, este unul dintre cele mai cunoscute, dar si frumoase obiective turistice din Florenta. Infatisarea actuala dateaza din 1345 cand a fost construit pentru a lua locul unui alt pod ce fusese distrus de o inundatie. Pe pod s-au construit case, lucru ce constituia o practica comuna in orasele mari din Europa in timpul Evului Mediu.

Casele de pe Ponte Vecchio au fost folosite drept ateliere si o gama larga de magazine cum ar fi macelarii sau tabacarii, isi desfasurau activitatea aici. In anul 1593 ducele Ferdinand I a decis inlocuirea lor numai cu aurari, in mare parte din cauza ca magazinele dinainte produceau prea multa mizerie si mirosul era greu de suportat. Astazi, casele sunt folosite drept magazine ce vand o gama larga de bijuterii de la bijuterii moderne cu preturi acceptabile pana la antichitati extraordinar de scumpe.

ponte-vecchio-2

Palatul Pitti

Aproape de Ponte Vecchio se gaseste Palatul Pitti. Palatul renascentist a fost cumparat de familia Medici, iar astazi gazduieste una dintre cele mai mari colectii de arta moderna, piese de argint, portelanuri si costume din tara.

pitti-2

Gradinile Boboli

Gradinile se afla langa palatul Pitti si includ si un amfiteatru generos. Vei fi uimit atat de peisajele superbe cat si de sculpturile interesante pe care le vei vedea!

boboli-gardens-2

Galeria Uffizzi

Acest muzeu este unul dintre cele mai vechi muzee din lume. El a fost construit in anul 1560 si gazduieste astazi o colectie impresionanta de opere de arta. El reprezinta una dintre cele mai importante obiective turistice din Florenta, dar si din intreaga regiune Toscana. Atentie! Ar fi bine sa va rezervati biletele din timp pentru a nu sta la coada!

uffizzi-1

Vilele Medici

Familia Medici a trait in Florenta in sec. XV-XVI si au avut unii din cei mai importanti concurenti in lupta pentru putere, influenta politica, avutie si prestigiu. Vilele familiei Medici sunt localizate in zona rurala de langa Florenta se remarca atat prin arhitectura impresionanta, cat si prin gradinile superbe.

villa-medici

Raluca Hurmuzache

Fondator aaluR.ro Lifestyle Magazine

A coeur vaillant rien d'impossible. www.aalur.ro

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recent pins
See detail photos fr
Rihanna shows her Fe
Rihanna shows her Fe
View the complete Ch
See detail photos fr
View the complete Sa
View the complete Sa
View the complete An
View the complete An
View the complete Is
View the complete Lo
View the complete Of

Follow us on Facebook
Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi saptamanal noutatile aaluR.ro Lifestyle Magazine prin Email.

You have Successfully Subscribed!