Despre fatetele dentare si cum iti vor infrumuseta acestea zambetul

Fatetele dentare sunt “invelisuri” subtiri din portelan care se aplica pe suprafata vizibila a dintilor frontali, in special la cei superiori, restaurandu-le armonios fizionomia.

Deoarece confectionarea lor implica arta si stiinta si necesita experienta indelungata, respectiv tehnologie deosebita, tratamentul de fatetare este considerat „varful de lance” in randul procedurilor de cosmetica dentara.

Iata cum fatetele ceramice iti vor oferi zambetul mult dorit:

1.  Culoarea

Exista o multitudine de cauze pentru decolorarea dintilor: anumite alimente si bauturi, utilizarea tetraciclinei de la o varsta frageda, sau pur si simplu imbatranirea organismului. Albirea profesionala a dintilor poate reda o parte din stralucirea naturala a acestora, dar exista cazuri in care decolorarea este prea profunda. In astfel de cazuri, fatetele dentare de portelan vor ajuta la uniformizarea culorii danturii tale.

Culoarea finala a fatetelor va fi aleasa de catre pacient impreuna cu specialistul in cosmetica dentara. Ea va fi aleasa in functie de culoarea ochilor, a tenului si a parului astfel incat dintii sa aiba un aspect foarte natural dupa reabilitarea acestora.

2. Forma

Fie ca este vorba despre dinti ciobiti, de diastema (strungareata) sau deformari, fatetele reprezinta tratamentul ideal pentru repararea acestor probleme. Spre deosebire de coroane, acestea necesita slefuirea unei suprafete dentare de doar 0,5 – 0,7 mm, manopera fiind asadar minimal invaziva.

3. Dimensiunea 

Dimensiunea normala a dintilor ar trebui sa fie proportionala cu cea a buzelor si a gingiilor care raman la vedere. Dintii erodati datorita anumitor boli, ori circumstante, pot diminua frumusetea unei danturi. In acest caz, se recomanda fatetarea acestora pentru a le mari dimensiunea.

Majoritatea pacientilor isi doresc dinti drepti si albi cat mai repede, fara a mai purta un aparat dentar o perioada indelungata. Tocmai de aceea fatetele ceramice reprezinta tratamentul ideal pentru dintii cu dimensiuni inadecvate (scurti, prea lungi, inegali).

4. Alinierea 

Tot fatetele ceramice reprezinta solutia cea mai rapida pentru a obtine o dantura corect aliniata, luminoasa si frumoasa. Acestea repara o aliniere incorecta, asadar dintii strambi si incalecati, oferind in acelasi timp o textura similara cu cea a dintilor naturali.

Fatetele se cimenteaza pe dinte cu ajutorul unor tehnici adezive de ultima generatie. Acestea sunt minimal invazive si perfect tolerate de tesuturile din cavitatea orala. Ele reprezinta o solutie de reabilitare estetica a zambetului net superioara albirii sau refacerii cu materiale compozite.

 

Mircea Merchea

Specialist Implantologie

Povestea unei danturi frumoase incepe cu un medic bun. www.drmerchea.ro

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recent pins
See detail photos fr
Rihanna shows her Fe
Rihanna shows her Fe
View the complete Ch
See detail photos fr
View the complete Sa
View the complete Sa
View the complete An
View the complete An
View the complete Is
View the complete Lo
View the complete Of

Follow us on Facebook
Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi saptamanal noutatile aaluR.ro Lifestyle Magazine prin Email.

You have Successfully Subscribed!