Adevarul despre somnul de frumusete

Dupa cum bine stiti, corpul uman are proprietatea de a se reface in timpul somnului.Acest fapt duce la o serie lunga de beneficii pentru felul in care aratam. Asadar, pentru a arata cat mai bine indicat este sa ne incadram intre 7 si 9 ore de somn in fiecare noapte.

Daca va odihniti mai putin de 6 ore pe noapte, cel mai probabil se observa dupa felul in care aratati. Adaugati intre 1 si 3 ore de somn si veti vedea rezultate chiar si dupa o singura noapte. Continuati asa pana la 2-3 saptamani si toata lumea va sesiza diferenta.

In urmatoarele randuri, am notat alte cateva beneficii pe care le putem obtine daca ne odihnim suficient:

  • Mai putine riduri.

In timpul somnului, pielea noastra produce colagen. Acesta ajuta pielea sa isi mentina fermitatea si elasticitatea.

Persoanele ce dorm doar 5 ore pe noapte pot avea, in timp, de doua ori mai multe riduri decat cei ce dorm cu doar 2 ore in plus. De asemenea, pielea persoanelor ce se odihnesc mai putin este mai putin hidratata, fapt ce face ridurile fine mai vizibile.

  •  Par mai sanatos, mai bogat.

Caderea parului, ruperea lui, fragilitatea, dar si cresterea acestuia sunt legate de lipsa somnului.  Prin fluxul sanguin, nutrientii, vitaminele si mineralele  ajung la foliculul de par (locul de unde firul de par creste). Cand nu ne odihnim suficient, puterea fluxului sanguin este in scadere, foliculul nu se hraneste suficient, firul de par devine fragil, iar cresterea acestuia este ingreunata.

De asemenea, lipsa de somn duce la aparitia stresului, stresul face sa apara cortizolul in organism, iar acesta duce la caderea parului.

  • Produsele de infrumusetare isi fac datoria mai bine.

Cand dormim, pielea noastra, renunta la a se apara de razele soarelui si de radicalii liberi si isi incepe procesul de refacere.

De asemenea, cresterea fluxului sanguin din timpul somnului (nu favorizeaza doar parul) face si pielea sa beneficieze mai usor de ingredientele din produsele de infrumusetare.

  • Aspect general mai sanatos si mai fericit.

Lipsa somnului poate afecta inclusiv expresia fetei. Colturile gurii tind sa coboare, apar cearcanele, ochii inrositi sau pleoapele cazute.

Raluca Hurmuzache

Fondator aaluR.ro Lifestyle Magazine

A coeur vaillant rien d'impossible. www.aalur.ro

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recent pins
See detail photos fr
Rihanna shows her Fe
Rihanna shows her Fe
View the complete Ch
See detail photos fr
View the complete Sa
View the complete Sa
View the complete An
View the complete An
View the complete Is
View the complete Lo
View the complete Of

Follow us on Facebook
Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi saptamanal noutatile aaluR.ro Lifestyle Magazine prin Email.

You have Successfully Subscribed!